Hogy miért pont túrófánk? Azért, mert a jövő héten hivatalosak vagyunk fánkpartyra, ahol is sima, egyszerű, nagyonfinom, ezért ötszörös adagban elkészített fánkot fognak elénk varázsolni, és hogy addig azért ne kapjuk csömört a kelt tésztás fánkoktól. Hát ezért lett túró.
Fánk pedig azért lesz, mert farsang lesz. És ha farsang van, akkor fánk is van:)
Hozzávalók:
50 dkg túró
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 tojás
4 ek cukor
1 nagydoboz tejföl
csipet só
citrom reszelt héja
extraként mazsola (már aki szereti, annak)
Elkészítés:
Összekeverem a gépben a hozzávalókat, pihentetem fél órát, majd olajat melegítek, belegombócozom a tésztát, és szép aranybarnára sütöm. Inkább kisebb labdákat szaggatok, hogy tuti átsüljön.
Fogyasztható lekvárral, fahéjas porcukorral, ki mivel szereti.
Érvágyakat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése