Még karácsonyi ajándék volt, a díszdobozosat le sem tudtam fotózni, mert annyira utolsó percben készült, hogy kihűlni már csak a fa alatt tudott:)
Hozzávalók:
1 kg narancs (már a pucolt cucc legyen ennyi)
0,5 kg befőző cukor
fahéj, szegfűszeg, csillagánizs (én sima ánizst tettem bele, úgy is finom lett)
fél citrom leve
Elkészítés:
A narancsot megpucolom, a belső, fehér héját is levágom róla, feldarabolom, de nem bajlódok a hártyákkal. Egy vastag falú fazékba a cukorra öntöm a vizet, hozzáadom a fűszereket és felforralom. Hozzákeverem a citromlevet. Az elkészült szirupba teszem a narancsot, felforralom, ha van hab a tetején leszedem, majd kb. 15 perc múlva kiforrázott üvegekbe töltöm.
És ennyi. Lehet díszíteni, ajándékba adni, és persze megenni:) Mert nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése