Csülköt sütöttem római tálban. Finom, omlósra sült, mondjuk bent volt egész délután a sütőben, estére farkaséhesen vetettük rá magunkat, egy kis majonézes répasalátával tálalva, nem is maradt sok belőle.
Hozzávalók:
1,5 kg csülök, csonttal
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só-bors, illetve egy kis maradék csülökfűszert tettem rá, amiben ezen kívül még kömény és petrezselyem volt
1 kg krumpli
A csülköt besóztam, bedörzsöltem 1 órán át állni hagytam, közben a tálat fedelével együtt vízfürdőbe merítem. Utána a csülök azon felén, ahol vékonyabb a húsréteg, bevágom a húst a csontig, beleállítottam a tálba, borsozom, fűszerezem, mellészórom a foghagymagerezdet és az egyik hagymát negyedben vágva. Tetőt rá, be a sütőbe, amit akkor kapcsoltam be, majd 190 fokon sütögettem 3 órán keresztül.
A felkockázott krumplit utána teszem hozzá, meglocsolom a hús levével, sózom, visszafedem és még 40 percig sütöm. Amikor elkészül, hagyom még 10 percig pihenni a tálba, hogy a krumpli magába szívjon még egy kis szaftot.
Az eredmény pedig egy ízletes, omlós hús, fűszeres mártásban sült krumplival. Étvágyat!
Nagyon guszta lett. Játékra szeretnélek hívni ismeretlenül is, de mint Limara tisztelőjét:
VálaszTörléshttp://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html
Köszi szépen, és az invitálást is köszi, megnézem a kiírást!
VálaszTörlés