A három adag fánk lesütését követően megmaradt 6 fehérjém, amit nem akartam fagyasztani, mert még ottfelejtem, ezért kerestem egy mentőötletet. Az alábbi tökéletesre sikeredett, simán javaslom az elkészítését, mert gyorsan megvan, az aprítást a gyerek is hozzá tudja tenni, és ami még menő, hogy a reggeli péksüteményt ki tudom vele váltani. Najó, igazából a déli desszertet is. Hihi
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
35 dkg aprított dió-étcsoki-aszaltgyümölcs vegyesen
8 dkg liszt
6 dkg cukor
4 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A fehérjét felverem, a többi hozzávalóval óvatosan összekeverem és kibélelt őzgerinc formában 180 fokon fél óra alatt tűpróbáig sütöm.
Eredetileg itt, ahol még étcsoki mázat is kapott, nekem így natúran jött be. Köszi szépen!
Nahát, milyen jó ötlet! Én tényleg elfelejtettem egyszer a fehérjéket. Aztán, amikor megtaláltam a fagyóban, már nem mertem felhasználni.
VálaszTörlés