Gyorsan összekeverhető, de lassan sülő almás sütemény a vasárnap délutáni sétából visszajövőknek! :)
Hozzávalók:
4 alma
3 tojás
10 dkg nádcukor
1,5 dl olaj
17,5 dkg liszt
17,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
fahéj
10 dkg dióbél
Elkészítés:
Kikeverem a tojást a cukorral, végül beleteszem az olajat és a reszelt almát. Másik edénybe összekeverem a többi hozzávalót, végül beleszórom a tojásos keverékbe. Gyümölcskenyér formába sütőpapírt teszek, majd abba töltöm a tésztát. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütöm, ez lehet ám másfél óra is, arra figyelek, hogy a teteje ne égjen meg, ha nagyon pirul, visszaveszem a hőfokot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése