Még tavasszal sütöttem ezt az igazán csokis csokitortát belecsempészve a megmaradt csokinyuszikat, de igazából ez a torta megérdemli a kényeztető 70%-os csokoládét! Igaz akkor még málna/ribizli sincs, azt a frigóból varázsoltam rá. Egy gyors sütemény, krémes középpel, elbűvölő illattal és csinos külsővel, mindenkit levesz a lábáról!
Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé (minimum 10 dkg 70%-os)
15 dkg vaj
10 dkg liszt
10 dkg cukor
3 tojás
3 ek pálinka (csak, hogy gourme-nek tünjek, hihi)
1 marék málna, ribizli vegyesen
Elkészítés:
Csokoládét vajjal összeolvasztom, a többi hozzávalóval elkeverem, végül a ribizlit rászórom a tetejére. 18 cm-s formában 180 fokon 25 perc alatt megsütöm. Megvárom, míg kihűl, utána tálalom, tejszínhabbal még csodásabb a helyzet.
Eredetileg itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése