2014. augusztus 26., kedd

Marcipános répatorta

Lillának készül, lassan illatosra sül. Lassan Lilla is elbúcsúzik. Igaz, hogy csak egy kis röpke időre, mert hát gyorsan nő az a gyerek, de azért kicsit szomorkásak is vagyunk, mert hát csak nem lesz velünk. Ez már csak egy ilyen dolog, és hogy ezen dolgokat megszépítsük, tegyük emlékezetessé egy omlós, marcipános tortácskával. Készítettem is gyorsan egyet:)


Hozzávalók:
4 db tojás
20 dkg barna cukor
2 dl napraforgó olaj
28 dkg finomliszt
10 dkgmarcipán, lereszelve
vanília kivonat
1 csomag sütőpor
1 kk fahéj is mehetne bele, de mivel van fahéjallergiás is a világon, aki pont ott lesz, ezért most ez kimarad:) (őrölt)
40 dkg sárgarépa
1 késhegynyi só
Elkészítés:
A répát lereszelem, az olajat összekeverem a cukorral, vaníliával, egyenként hozzádolgozom a tojásokat. A lisztbe rakom a sütőport, sót, a marcipánt, majd az egészet hozzákeverem a tojáshoz. Végül a répát is belerakom, és sütőpapírral bélelt formában 165 fokos sütőben egy órát sütöm.
A tetejére még tehetek marcipánt, vagy mascarponéval is lekenhetem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése