2010. szeptember 8., szerda

Szederlekvár házilag

Igen-igen, mint a jó háziasszonyok, semmi fakszni, semmi extra, csak egy sima lekvárfőzést zavartunk le az előző órában a családdal. Nem is kell hozzá semmi, csak három és fél kiló szeder a piacról (sajnos saját szedésűt nem tudok produkálni), háromnegyed kiló cukor és valamilyen, pektin tartalmú befőző cucc. És persze nem hiányozhat a tűzhely mellől a segítő nagymama sem:) Kösziii!


Tehát a lépések: megmosom, összeturmixolom, felteszem főni a cukorral és az anyaggal, leszedem a habját, majd tiszta üvegekbe teszem, télen pedig majd jól felbontom és megesszük, miközben áldom a jó eszem, hogy tettünk el.

Hát nem istenien néz ki azzal a mélyvörös színével?! Nyamm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése