2014. február 24., hétfő

Narancsos túrófánk

Farsangi fánkbuli volt vasárnap, jól be is ettünk a gyönyörű szalagosra sült fánkokból. Én mondjuk csak egy egyszerű túrófánkot sütöttem otthon, rusztikusat, narancsosat, szalag nélkül, de remek segítségem volt hozzá:)

 Hozzávalók:
fél kg túró
3 tojás
120 g liszt
3 tk sütőpor
60 g porcukor
1 narancs reszelt héja, és a felének a kifacsart leve
1 tk só
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Összekeverek mindent egy nagy tálban, fél órára beteszem a hűtőbe, majd diónyi golyókat formázok belőle és kisütöm. Most én kókuszolajban sütöttem őket, és nagyon jó lett, nem volt olajszag, nem szívta meg magát, diszkréten narancsos volt. És nem került rá a végén porcukor! Tökéletes. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése